Logo


 • Novitatis
 • Panthera
 • Brachium
 • Perlucida
 • Concubine
 • Parva
 • Gemina
 • Trigemini
 • Angulus
 • Sellam
 • Vestiario
 • Scrinium
 • Pictura
 • Cubitura
 • Lectus
 • Sellam
 • Hangbank


 • Start

  SarcoKast

  Meubels

  Muziekinstrumenten

  Achtergrond

  Biografie

  Artisanaat

  Bestellen

  Contact

  Links

  De meubels

  Hieronder treft u afbeeldingen van de meubels die tot nu toe zijn ontworpen. Alle afbeeldingen zijn computerafbeeldingen, waardoor kleuren met de echte gebouwde stoelen anders kunnen uitvallen, hoezeer wij ook ons best doen om een zo nauwkeurig mogelijke overeenkomst te creëren. Elders op deze site treft u foto's aan van de werkelijk gebouwde prototypes. Natuurlijk blijven de meubels constant in ontwikkeling, dus het zou zo maar kunnen dat u over een maand andere iets andere afbeeldingen aantreft.
  Zoals ook al elders op deze site vermeld staat, is het ook mogelijk om andere kleuren te kiezen. U kunt zelfs om verschillende aanpassingen vragen - bijvoorbeeld verschil in hoogte, de leuning aan de andere kant (zoals bij Trigemini). Veelal, maar niet altijd, zal dat gepaard gaan met extra kosten omdat wij voor andere kleuren bijvoorbeeld op zoek moeten naar passende stof en verf. De pagina Bestellen vertelt u er meer over.  Novitatis

  De luie stoel Novitatis (zeldzaam,nieuw en ongebruikelijk) Novitatis combineert - net als de andere ontwerpen - strakheid met speelse lijnen, waardoor het leven ineens toch niet meer zo rechtlijnig is. Maar niet alleen dat! De rugleuning kan gemakkelijk versteld worden van uiterst alert (bijna 90 graden t.o.v. de zitting) tot lui achterover (zie de animatie hieronder). Het systeem om te veranderen is simpel: u legt de steunbalk achter de rug in een andere positie en de zitting past zich automatisch aan. Een combinatie van inspiratie, gemak en jaren-vijftig van de vorige eeuw in feite.


  Materiaal    Hout: beuken en plaatmateriaal voor zitting en rug; bekleding: UV-bestendig katoen (soepele canvas); kussens: tempura/koudschuim.
  Format    Hoogte 100 cm.; breedte 90 cm. (max.); diepte: 60 cm.; zithoogte (inclusief kussen) 41 cm. (voorkant)

  Terug naar boven

  Panthera

  De trotse eetkamerstoel Panthera (dat giraffe betekent) combineert - net als de andere ontwerpen - strakheid met speelse lijnen, waardoor het leven ineens toch niet meer zo rechtlijnig is.
  Als u een aantal stoelen rond de tafel die hieronder staat zet, weet u niet wat u overkomt: de rust van een chaotisch lijnenspel.


  In deze kleurencombinatie wordt intens groen gecombineerd met het natuurlijke hout dat met lijnolie is behandeld.

  Materiaal    Hout: beuken, eiken, acacia; bekleding: UV-bestendig katoen (soepele canvas); kussens: tempura/koudschuim.
  Format    Hoogte 122 cm.; breedte 45 cm.; diepte: 51 cm.; zithoogte (inclusief kussen) 52 cm.

  Terug naar boven

  Brachium

  De trotse eetkamerstoel Panthera bestaat ook in een variatie met armsteun.


  In deze kleurencombinatie is het zwart vervangen door de natuurlijke houtkleur, dan wel een gebeitste versie (zoals bij beuken).

  Materiaal    Hout: beuken, eiken, acacia; bekleding: UV-bestendig katoen (soepele canvas); kussens: tempura/koudschuim.
  Format    Hoogte 127 cm.; breedte 45 cm.; diepte: 51 cm.; zithoogte (inclusief kussen) 52 cm.

  Terug naar boven  Perlucida

  De revolutionaire tafel Perlucida (dat doorzichtig betekent) gooit met een knipoog de gevestigde overtuiging dat een tafelblad één geheel moet zijn overboord. Horizontaal doorschijnend, transparant - zelfs waar het het blad betreft.
  Natuurlijk hebben we er iets op gevonden. Mocht u met meerdere mensen aan tafel willen eten dan is met een simpele ingreep de transparantie van het blad op te heffen (zie hiernaast).


  In deze kleurencombinatie wordt intens groen gecombineerd met het natuurlijke hout dat met lijnolie is behandeld.

  Impressie van Perlucida met vier Panthera's
  Materiaal    Hout: beuken, eiken, acacia.
  Format    Hoogte 80 cm.; breedte 118 cm.; lengte: 118 cm.

  Terug naar boven

  Concubine

  Het bijzettafeltje Concubine doet zijn naam eer aan door overal inzetbaar te zijn waar u een extra ondergrond en/of steun nodig heeft voor zeg, uw glas, het bakje met pinda's etcera.
  Het is niet ontworpen om op te zitten.
  Materiaal    Hout: beuken, eiken, acacia.
  Format    Hoogte 48 cm.; breedte 33 cm.; lengte: 36 cm.  Terug naar boven


  Parva

  De salontafel Parva (klein) past helemaal bij de andere ontwerpen. Het heeft dezelfde elementen van rechtlijnigheid, zowel als de verstoring daarvan. Een meubel moet daarnaast ook nog handig in het gebruik zijn, dus zijn er ook twee lades voor de noodzakelijke prullaria in verborgen.
  Uiteraard is de salontafel ook leverbaar in de natuurlijke houtkleur met groene accenten, zoals u die hierboven hebt gezien.


  Materiaal    Hout: beuken, eiken, acacia.
  Format    Hoogte 50 cm.; breedte 70 cm.; lengte: 70 cm.  Terug naar boven
  Gemina

  De tweezitsbank Gemina (tweeling) geeft een prachtige gelegenheid om met zijn tweeën te genieten van het zitcomfort en de heerlijke intimiteit: niet te ver van elkaar en ook niet bijelkaar op schoot. Gemina heeft overigens een halfbroer (of -zus, net zo u het wilt) die een beetje anders gebouwd is omdat hij ook nog een derde partij aan de feestvreugde kan laten deelnemen. Enfin, kijk hieronder maar.

  Uiteraard is de tweezitsbank ook leverbaar in de natuurlijke houtkleur met groene accenten.


  Materiaal    Hout: beuken, eiken, acacia. Bekleding: UV-bestendig katoen (soepele canvas). Kussens: tempura/koudschuim.
  Format    Hoogte 100 cm.; breedte 60 cm.; lengte: 104 cm.; zithoogte (inclusief kussen) 44 cm.  Terug naar boven
  Trigemini en Angulus

  De tweezitsbank Trigemini (drieling) nodigt in feite een derde persoon uit om zich bij u te voegen. Angulus (de hoek) is erop gemaakt om tegen Trigemini aan te leunen, maar kan natuurlijk ook los worden gebruikt. Dat geldt trouwens ook voor Trigemini.
  Kijk hierboven naar de verschillen met Gemina.

  Uiteraard zijn deze twee ook in de natuurlijke houtkleur met groene accenten te bestellen.
  Materiaal    Hout: beuken, eiken, acacia. Bekleding: UV-bestendig katoen (soepele canvas). Kussens: tempura/koudschuim.
  Format   Trigemini    Hoogte 100 cm.; breedte 60 cm.; lengte: 102 cm.; zithoogte (inclusief kussen) 44 cm.
  Format   Angulus    Hoogte 100 cm.; breedte 60 cm.; lengte: 60 cm.; zithoogte (inclusief kussen) 44 cm.  Terug naar boven  Bekijk de 3D-presentatie

  Scrinium

  Scrinium (bureau) is een zeer ruim bemeten bureau in de kleuren van deze serie meubelen. Het zal u moeilijk vallen om rommel te maken op dit bureau omdat het beschikt over zoveel bergruimte dat u zelfs nog ruimte over kunt hebben.
  De strakke vormgeving, zelfs inclusief de relativerende elementen van de schuine balkjes - die overigens als ook greep om de lade te openen functioneren - stimuleert het geconcentreerd werken.

  Speciale kenmerken
  Het gehele linkerladeblok (dus de 2 grote en de 6 kleine laden) zijn in één handeling op slot te zetten door de verborgen handgreep te verzetten. Door de meegeleverde chipkaart vlak bij het bureau te houden, worden ze weer ontgrendeld.


  Materiaal    Hout: beuken, eiken, acacia.
  Format    Hoogte blad 81 cm.; breedte 93 cm.; lengte: 217 cm.  Terug naar boven


  Pictura

  De schilderijlijst Pictura – de naam is nogal voor de hand liggend natuurlijk. De vormgeving is steeds hetzelfde, alleen de maten verschillen. U kunt zelf de maten van het beeld dat u erin wilt plaatsen opgeven. Hoewel de elektriciteitsdraad op de afbeelding niet is te zien, is Pictura voorzien van energiezuinige 12V (transformator wordt meegeleverd) LED-verlichting om uw favoriete schilderij, foto of welk beeld dan ook nog beter te laten uitkomen. De lamp is omhoog en omlaag scharnierend bevestigd.  Materiaal    Hout: vuren- en eikenhout (om het gewicht van de lijst te beperken).
  Format    Afhankelijk van uw wensen.

  Terug naar boven
  Cubitura

  Cubitura is één van twee bedden met dezelfde afmetingen in deze serie meubelen – zie Lectus hieronder. In tegenstelling tot wat wij nog steeds als 'ondoordacht' beschouwen, hebben deze bedden wèl een goede instap- en lighoogte. U kunt dus gewoon uw rug naar het bed keren en u laten vallen. Resultaat: u ligt direct goed!
  Cubitura heeft een stevige lattenbodem en een speciaal gemaakt schuimrubbermatras (HR SG45 soft) van 20 cm. dik (hier voorlopig met een groen dessin weergegeven). Het onderstel is extra stevig uitgevoerd, terwijl de hoofd- en voeten-"plank" dezelfde vrolijke kleuren dragen als de rest van de meubelen in deze serie.


  Materiaal    Hout: eiken, beuken, zware kwaliteit berken plaatwerk, etc.
  Matras    hoogwaardig schuimrubber van de kwaliteit HR SG45.
  Format    Breedte 160 cm.; lengte 200 cm.; lig-/instaphoogte: 66 cm.
  Bijzonderheid    Het bed wordt inclusief of exclusief matras geleverd.


  Terug naar boven  Als de lamphouders zijn uitgeklapt, is dit het totaalbeeld.  De lamphouders scharnieren op twee punten, zodat één persoon kan slapen terwijl de ander leest.


  Lectus

  Lectus is het tweede tweepersoonsbed van ruime afmetingen in deze serie meubelen – zie ook Cubitura hierboven. In tegenstelling tot wat wij nog steeds als 'ondoordacht' beschouwen, hebben deze bedden wèl een goede instap- en lighoogte. U kunt dus gewoon uw rug naar het bed keren en u laten vallen. Resultaat: u ligt direct goed!
  Daarnaast heeft Lectus een aantal voordelen boven Cubitura. Het belangrijkste is dat de vormgeving niet alleen naadloos aansluit bij de andere meubels in deze serie, maar zelfs dezelfde basisbenadering heeft: de hoge rode ruggesteun om maar eens iets te noemen. Daarnaast heeft Lectus twee dingen die Cubitura niet heeft: een gecapitonneerde hoofdplank – er zijn een heleboel mensen die dat een absolute voorwaarde vinden omdat ze in bed willen kunnen lezen – en de begeleidende leeslampjes die kunnen worden in- en uitgeklapt.
  Lectus heeft net als Cubitura heeft een stevige lattenbodem en een speciaal gemaakt koudschuimrubbermatras (HR SG45 soft) van 20 cm. dik (hier voorlopig met een licht dessin weergegeven). Het onderstel is extra stevig uitgevoerd.
  Als de lamphouders zijn ingeklapt, is dit het totaalbeeld.

  Materiaal    Hout: eiken, beuken, zware kwaliteit berken plaatwerk, etc.
  Bekleding hoofdsteun    UV-bestendig katoen (soepele canvas). Capitonnade: tempura/koudschuim.
  Matras    hoogwaardig schuimrubber van de kwaliteit HR SG45.
  Format    Breedte 160 cm.; lengte 200 cm.; lig-/instaphoogte: 66 cm.
  Bijzonderheid    Het bed wordt inclusief of exclusief matras geleverd.


  Terug naar boven  Vestiario

  Vestiario is de hang-legkast in deze serie, die ruimschoots plaats biedt aan uw kleding. Althans, denken wij. Er zijn natuurlijk mensen die eigenlijk een kamer nodig hebben om hun kleding naar believen uit te hangen en neer te leggen. Maar ja, we kunnen moeilijk een kamer leveren. Toch?
  We hebben in het ontwerp geprobeerd niet alleen de eigenschappen van de vormgeving van deze serie meubelen trouw te zijn, maar ook iets extra's te bieden. Zo kunt u met twee eenvoudige handelingen de ingebouwde wieltjes van de kast activeren om Vestiario te verplaatsen. Dat gesleep waarvoor je de buurman moet vragen om te helpen, is tenslotte ook niks. Met een simpele klik, komt Vestiario weer op zijn pootjes terecht.
  O ja, de deuren scharnieren op de middenstijl. Geeft wellicht een beetje nostalgie naar (oude) auto's in deze moderne tijden.

  Het hanggedeelte met nog een paar handige kleine vakjes.
  Onder staat de lade open.

  Het leggedeelte van de kast. De schuine gele ornamentatie functioneert tegelijkertijd als handgreep om de kast te openen.

  Materiaal    Hout: eiken, beuken, berken plaatwerk.
  Format    Breedte 120 cm.; hoogte 221 cm.; diepte 52 cm.


  Terug naar boven  Sellam

  Sellam is recht-door-zee in het gebruik: het is een krukje dat in de eerste plaats is ontworpen bij het clavecimbel en het clavichord (zie Muziekinstrumenten op deze site). Natuurlijk kunt u het krukje ook bestellen voor uw eigen piano of voor welk ander zitdoel u ook in gedachten heeft.
  Sellam heeft de standaardhoogte van een (piano-) kruk, maar is daarnaast gemakkelijk in hoogte te verstellen. Standaardhoogte is 50 cm, de hoogste stand (4 standen) is 56 cm.

  De hoogste stand van deze (piano-)kruk.

  Sellam voor het clavecimbel & clavichord.

  Materiaal    Materiaal    Hout: eiken, beuken, merantie, mahonie of afzelia; bekleding: UV-bestendig katoen (soepele canvas); kussen: tempura/koudschuim.
  Format    Hoogte (inclusief kussen) 50-56 cm.; breedte 60 cm.; diepte: 30 cm.


  Terug naar boven  Hangbank

  Deze Hangbank is een uniek exemplaar. Het is dus ook eerder een kunstwerk, dat bovendien nuttig gebruikt kan worden.
  De gekleurde vlakken achter het zitgedeelte verbergen ieder een ondiep kastje, dat naar believen gebruikt kan worden. Er is ruimte voor het opbergen van flessen (wijn / andere drank) gecreëerd, evenals een apart kastje voor de bijbehorende glazen. Onder bijvoorbeeld: schoenen. Enzovoort, enzovoort.
  De kastjes openen zich door er even op te drukken (als u de goede plaats eenmaal weet) en sluiten overeenkomstig. Nog niet afgebeeld zijn de bijbehorende kussens.
  U krijgt er een certificaat van exclusiviteit bij natuurlijk.

  Materiaal    Materiaal    Hout: eiken, beuken, plaatmateriaal; zitdeel: UV-bestendig sterke canvas; kussen(s): katoen.
  Format    Hoogte (inclusief kussen) 130 cm.; breedte 250 cm.; totale diepte: 93 cm.


  Terug naar boven

  Nederlands

  English

  Français

  Deutsch


  De laatste keer dat deze pagina geladen werd, was het uur.